Organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana s’ha dut a terme el IV Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana els dies 8, 9 i 10 de maig de 2009, a Mollerussa.

 

Josep Vallverdú i la seva obra han centrat l’atenció d’una part dels actes del Congrés. L’escriptor ha estat el protagonista d’una exposició dels seus llibres. L’AELC ha volgut així retre homenatge a qui ja havia estat President d’Honor dels dos primers Congressos.

El Programa del Congrés ha estat repartit en cinc sessions. La primera, centrada en la figura de Josep Vallverdú, ha tingut dues parts: una conferència: L’obra de Josep Vallverdú a càrrec de Josep M. Aloy i una taula rodona: La projecció de l’obra de Josep Vallverdú, amb els següents aspectes i participants: Traduccions i influències: Maria Pujol  (Lectora de català i estudiant de doctorat a la universitat de Lancaster, amb una tesi sobre Josep Vallverdú); A l’escola: Carme Calderó (Professora a l’IES Josep Vallverdú de les Borges Blanques); Guionatge i noves tecnologies: Antoni d’Ocon  (director de Produccions D’Ocon i president de l’Associació de Productors Independents d’Animació) i Josep Vallverdú. Ha moderat la taula rodona: Iolanda Bonet (escriptora i pedagoga).

En les altres sessions s’han tractat temes més generals de la literatura per a joves: L’evolució del tractament dels animals en la Literatura Infantil i Juvenil, per Teresa Duran; Evolució i situació actual de la literatura infantil i Juvenil, per Joaquim Carbó, Eulàlia Canal, Caterina Valriu i Lluís Farré; Els reptes de la Literatura Infantil i Juvenil en l’educació i els mitjans de comunicació, per Teresa Mañà; Els reptes de la futura edició de Literatura Infantil i Juvenil, per Sara Moyano Ruiz, Maria Grau, Jordi Achon, Laia Martín; Sobre els models lingüístics. Evolució i reptes de futur, per Miquel Desclot; Entorn dels models escrits i orals de la literatura infantil i juvenil, per Pep Albanell, Pep Molist, Enric Gomà i Lluís Comes; Els altres llenguatges: teatre, audiovisual i musical, per Josep M. Vidal, Pep Tort, Anna Llopart i Joan Andreu Vallvé. Finalment: Els reptes de la Literatura Infantil i Juvenil a la resta de llengües de l’estat, per Juan Kruz Igerabide (escriptor basc), Xabier P. DoCampo (escriptor gallec), Antonio Ventura (escriptor castellà) i Josep Francesc Delgado (escriptor català).

 

Durant les jornades es va presentar el nou Premi Rovelló, per part de l’Ajuntament de Mollerussa. I durant els tres dies es va poder visitar l’exposició dedicada a Josep Vallverdú (per part del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i Diputació de Lleida. Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs)

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aquest formulari recull el vostre nom, correu electrònic i contingut perquè puguem fer un seguiment dels comentaris publicats al lloc web. Les vostres dades seran tractades exclusivament per l'ús dels comentaris i no seran facilitades a tercers. Podeu obtenir més informació sobre on, com i per què emmagatzemem les vostres dades, així com exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició escrivint un correu a rovello@vallverdu.org.

Post comment